понеделник, 30 юли 2012 г.

Кристина – новото откритие на Diapason Records представя дебютен сингъл и видео


Кристина е най-новото име в каталога на музикална компания Diapason Records. Атрактивната блондинка представя дебютния си сингъл „Закъсняла любов”, а видеото към него можете да гледате ексклузивно по Фен ТВ от днес.
За първото си парче младата певица залага на мелодия от гръцкия композитор Михалис Туратзидис. Текстът е дело на Анастасия Мавродиева, а аранжиментът – на Димитър Колев. Във видеото, заснето под режисурата на Ненчо Касъмов, русокосата фолкдива сменя няколко различни визии, подбрани от стилистката Тути. За грима в лентата се е погрижила Биляна Симеонова, а косите са дело на Тодор Сивов.

Новото откритие на Diapason Records  Кристина е родена на 26 август 1989 г. в Кюстендил.
В семейството й няма професионални изпълнители, но всички обичат музиката. Затова, съвсем логично, тя се насочва към това изкуство от малка. Стартира с народно пеене, а малко по-късно започва да учи и пиано. Музикалните й изяви я отвеждат на много престижни форуми в България и чужбина, където печели различни награди. През последната си година в училище започва да работи активно в различни заведения в страната и чужбина, където трупа богат репертоар и доразвива вокалните си качества.
Основното си образование Кристина завършва в своя роден град в музикална паралелка с профил Народно пеене и тамбура. Средното си образование получава в НУФИ Широка лъка, където отново изучава специалност Тамбура. След това продължава да усъвършенства качествата си на музикант в АМТИИ Пловдив, където следва Дирижиране на народни състави. По време на цялото си обучение в бакалавърската специалност, тя свири на контрабас в щатния оркестър към университета и участва в народния хор, който също принадлежи към Музикалната академия.
Изпълнява попфолк, фолклор, балканска музика – турска, гръцка, сръбска и румънска, а също така и българска естрада.
Обожава да слуша музика и то не само жанровете, които умее да изпълнява. Много си пада по  R’n’B и признава, че е голяма почитателка на барбадоската дива Rihanna. Другото й хоби е свързано с природата – често предприема екскурзии, за да се наслади на различни красиви кътчета из страната или чужбина. Голяма нейна страст е интернет, където обича да прекарва част от свободното си време, сърфирайки из различни сайтове.


Няма коментари:

Публикуване на коментар