четвъртък, 11 октомври 2012 г.

Дения Пенчева записа „Микс 2012”, но пази в тайна с кого


Дения Пенчева е готова с най-новия си проект, който включва две популярни фолклорни песни. Младата изпълнителка на Diapason Records вече е заснела и видео към микса, което почитателите на народната музика скоро ще могат да видят по Фен ТВ.
В китката  тя залага на добре познатите „Ерген деда” и „Петруно, пиле шарено”. Макар да са от различни фолклорни области – шопската и македонската, двете песни са много популярни и обичани. Вярна на стила си, изпълнителката ги представя в съвсем различен вариант, залагайки на по-модерно звучене. „Направихме доста нестандартна интерпретация. Проектът е много различен и се надявам да хареса на хората.”, каза Дения. Аранжиментът на „Микс 2012” е дело на Пламен Велинов.
С този микс, както и другите такива в своя репертоар, красивата певица цели да се достигне до по-голяма аудитория и най-вече до по-младата публика. Затова са използвани и множество модерни елементи в аранжимента. Самото изпълнение е по-изчистено откъм орнаментика, за да е в унисон с цялостното звучене на проекта.
Интересното е, че в този микс Дения Пенчева си партнира с други изпълнители. Засега обаче чаровницата не разкрива с кого е работила. „Не искам да издавам имената им, но ще споделя, че са  едни от най-популярните и обичани изпълнители във фолклорната музика.”, лаконична е тя.
Певицата на  Diapason Records вече е заснела и видео към „Микс 2012” и в аванс реши да зарадва почитателите си с кадър от него. Очаква се до няколко седмици клипът да се завърти ексклузивно в ефира на Фен ТВ.

Няма коментари:

Публикуване на коментар