вторник, 5 юни 2012 г.

“Во Солуна Еди куле” на Никола Тодоров в компилация на БНР


Песента на Никола Тодоров „Во Солуна Еди куле” бе избрана за песен на месеца от слушателите на „Неделен мегдан” на БНР – радио Благоевград. Така проекта на младата надежда на Diapason Records ще бъде включен в традиционната годишна компилация, която издава медиата.
През месец май в ефира на радио Благоевград усилено звучаха песни на фолклорния изпълнител. Всяка седмица едно от парчетата бе отличавано като най-предпочитано от аудиторията. В първата седемдневка най-много вотове спечели  дуетът на Никола Тодоров с Яна Добрева – „Три години”. Втората седмица за фаворит бе определено изпълнението „Ой кажи, кажи, моме Калино”. В края на месеца съревнованието спечели „Во Солуна Еди куле”, която в последната седмица на май бе гласувана от слушателите и за песен на месеца.
Самият Никола е много щастлив, че точно тази песен е спечелила симпатиите на публиката. „”Во Солуна Еди куле” е една от любимите ми песни. С нея съм се изявявал на сцената на „Пирин фолк – Сандански” през 2007 и беше едно от първите ми изпълнения на голяма сцена. Винаги я свързвам с много приятни емоции и съм щастлив, че слушателите я оцениха.”, каза талантливият певец на Diapason Records.
Спечелилата песен в класацията „Неделен мегдан” получава правото да бъде включена в годишната компилация, която традиционно се издава от БНР – радио Благоевград. Освен това тя ще намери място и в предстоящия дебютен албум на Никола Тодоров, който скоро ще бъде факт.

Няма коментари:

Публикуване на коментар